Popkoor NiceAn’Loose kan uw stem goed gebruiken!

Als u lid bent van de Rabobank Assen en Noord-Drenthe dan kunt u met uw stem het popkoor van Anloo steunen!

De Rabobank Assen en Noord-Drenthe  draagt het verenigingsleven een warm hart toe en organiseert ook dit jaar weer de Rabobank Clubkas Campagne. Die vervangt de kleinere sponsoraanvragen van verenigingen en stichtingen.

Het beschikbare bedrag wordt verdeeld naar rato van het aantal stemmen. Dus elke stem helpt!

Klik hier om naar de stempagina van de Rabobank te gaan.

 

Uitnodiging lezing Harm Post op 3 oktober

Rotaryclub Zuidlaren-Anloo organiseert openbare en gratis toegankelijke lezingen voor belangstellenden uit Zuidlaren en omgeving. Het thema is “Kopstukken”. Personen uit de Noordelijke regio vertellen een persoonlijk verhaal over hun loopbaan, met nadruk op de inhoud van het werk, de maatschappelijke, ethische uitdagingen en spanningen daaromheen. De lezing op 3 oktober aanstaande wordt verzorgd door Harm Post, die tot september 2017 directeur-bestuurder was van Groningen Seaports.

Thema “Economie en Ecologie in balans”
Sinds 2000 heeft Groningen Seaports een sterke economische en duurzame ontwikkeling van de Eemshaven, de havens in Delfzijl en de aangrenzende industrieterreinen gestimuleerd. In haar
ambities zet het bedrijf in op groei in de sectoren chemie, energie (data) en recycling. Zo ziet het chemiecluster in Delfzijl kansen voor vergroening van de productie en is de Eemshaven uitgegroeid tot een groene Energyport, waar zich grote energieproducenten aan de rand van de Waddenzee hebben gevestigd. Als uitvalsbasis voor de offshore-windindustrie en de vestiging van het Google-datacenter is de Eemshaven uitgegroeid tot het “stopcontact” van Nederland.
Groningen Seaports staat voor de uitdaging grote economische ontwikkelingen aan de rand van de
Waddenzee uit te voeren in harmonie met de leefomgeving.

De lezing vindt plaats in het Grand Café, de Millystraat 8, Zuidlaren om 20.00 uur. Inloop vanaf 19:30 uur. De toegang is gratis. Advies om te parkeren op de Brink te Zuidlaren. Na het eerste deel (45 min.) is er een korte pauze, gevolgd door het tweede deel met afronding van de lezing. Daarna is er uitgebreid gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie. De afronding is uiterlijk om 22:00 uur

Bijzonder optreden in de Speulkoel op 16 september

Zaterdagavond 16 september kunt u een heel bijzondere evenement meemaken. Linde Nijland, volgens insiders de beste folk singer-song writer van ons land, treedt dan op in de Speulkoel, samen met multi-instrumentalist Bert Ridderbosch en Henk Scholte. En alsof dat nog niet genoeg is zal ook strijkkwartet Gaudioso zich die avond laten horen. Een combinatie die garant staat voor een buitengewoon sfeervolle avond in ons bostheater.

Maak vooral gebruik van de voorverkoop om verzekerd te zijn van een plaats! U betaalt dan slechts € 6,- (de normale prijs is € 7,50).

 

 

 

 

 

Adressen:
Drogisterij Alldro, Zuidlaarderweg 124-a, 9468 AJ Annen
Café Popken-Hollander, Brinkstraat 7, 9467 PE Anloo
De Koningsherberg, Brinkstraat 2, 9467 PE Anloo
Tot 14 september ook: Albert Hovius, Doornakkers 34, 9467 PR Anloo, tel.  0592-268683.

 

Nieuwsbrief Etstoel 2017

De voorbereiding van de Etstoel Anloo die gehouden wordt op zaterdag 19 augustus a.s. is in volle gang. De organisatie van de Etstoel zal dit jaar anders verlopen. Naast het bestuur en de medewerkers zijn er nu meerdere vrijwilligers met een hoofdvrijwilliger die een commissie vormen. Er is o.a een kledingcommissie, toneelcommissie etc. aangewezen die er mede voor gaan zorgen dat de Etstoel Anloo ook dit jaar een groot succes wordt.
Namens de kledingcommissie kunnen we melden dat de kleding sinds vorig jaar in eigen beheer is. De kleding is netjes bij elkaar gezocht en ingepakt door onze dames van de kledingcommissie. De kleding staat klaar voor transport van onze tijdelijke opslagruimte naar het Dorpshuis in Anloo.
De toneelgroep heeft al geoefend, het belooft ook dit jaar weer een fantastisch schouwspel te worden. De vraag die dit jaar centraal staat is: “Wie is de vader?”
De borden zijn gereed gemaakt en staan klaar om langs de weg te worden gezet.
De flyers liggen klaar om gedrukt te worden. Er is een Facebookpagina aangemaakt waarin we iedereen van het laatste nieuws op de hoogte houden. Als je nog niet bevriend bent met Stichting Etstoel Anloo vraag dit dan aan. Dit is de makkelijkste manier om op de hoogte te blijven van de organisatie. Zoals gebruikelijk zetten we nog even alles over de Etstoeldag op een rijtje.

Wat is de Etstoel?
Als je gevraagd wordt wat de Etstoel is en waarom Anloo dit allemaal organiseert, geven we deze achtergrondinformatie:
“Eeuwenlang hield in de middeleeuwse kerk van Anloo de Etstoel, het Drentse gerechtshof, een rechtszitting op 19 augustus, de feestdag van Sint Magnus. Om geld voor het onderhoud van het kerkgebouw te werven wordt sinds 1987 zo’n rechtszitting nagespeeld. De rechtszaken zijn authentiek, de daders en getuigen hebben echt geleefd. Op de dag van de rechtszitting was er veel volk in het dorp. Daarom wordt rondom de kerk een Drentse jaarmarkt gehouden, met tal van handelaren, muzikanten, toneelspelers, goochelaars en andere artiesten die wat stuivers willen verdienen met hun optreden.
Op de derde zaterdag van augustus, dus op of rond Sint Magnus, nemen de medewerkers van de Etstoel-dag de bezoekers mee terug in de tijd. Anloo is de hele dag een openluchttoneel. Met zo’n 400 mensen spelen we het dorp in de 17e eeuw.”

Opbouw
Op zaterdag 12 augustus halen we alle materialen uit de schuur en worden deze zoveel mogelijk op de plaats van bestemming gelegd, Hiervoor zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers. Je kunt je aanmelden bij Jan Kloos, tel 06-10694870.
Graag om 8.45 uur aanwezig zijn. We beginnen met een kop koffie.
In de week daarna zijn ook alle vrijwilligers welkom om te helpen met de opbouw. We beginnen iedere morgen om 8.45 uur met koffie, waarna de taken verdeeld worden.
Dames die woensdagmiddag 16 augustus en/of vrijdagmiddag 18 augustus willen helpen met de voorbereidingen op allerlei gebied, kunnen zich aanmelden bij Martje Haandrikman tel. (0592)-272017.

Generale repetitie
Op donderdag 17 augustus vindt zoals gebruikelijk de generale repetitie plaats. Er is binnen- en buitentoneel. De generale repetitie begint om 20.00 uur. De bezoekers krijgen tijdig aanwijzingen waar ze moeten zijn.

Volgende Nieuwsbrief
De volgende Medewerkersbrief zal rond 12 augustus uitkomen. Hierin zullen we alle details over de dag zelf vermelden.

Oproep

Wij kunnen altijd vrijwilligers gebruiken. Als jij nog iemand in jouw omgeving kent die graag iets voor de Etstoel wil betekenen ontvangen wij graag de contactgegevens via etstoel.anloo@hotmail.com.
Heb je naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen, stuur dan een mailtje naar etstoel.anloo@hotmail.com

Themadienst Magnuskerk voor alle inwoners Anloo

Aan het einde van het activiteitenjaar is er traditioneel een themadienst in de Maguskerk. Dit jaar is het thema: ‘Je leven delen’.

Er is een kerkdienst om 10.00 uur met Avondmaal en daarna worden de klokken van de Magnuskerk kort geluid om alle inwoners van Anloo uit te nodigen om met ons te komen koffiedrinken. Voor koffie, koek, limonade of een glaasje wijn en lekkere hapjes wordt gezorgd.

U bent allen van harte welkom!!

Paasvuur 2017

Op 1e paasdag om klokslag 19.30 uur werd aan de Schipborgerweg het paasvuur 2017 ontstoken. Hierbij een aantal foto’s.

Previous Image
Next Image