Bladbakken in Anloo

De herfst is begonnen en bladeren vallen weer van de bomen. In Anloo zijn de bladbakken weer geplaatst. Deze zijn bedoeld voor de bladeren van gemeentelijke bomen die in uw tuin vallen. U kunt het bladafval uit uw tuin er naartoe brengen. Dat scheelt ruimte in uw groene container! Er zijn wel spelregels verbonden aan het gebruik van de bladkorven. Ze zijn alléén bedoeld voor bladafval, dus gooi er geen plastic of papieren zakken in! Ook ander tuinafval, zoals grasmaaisel of afstervend loof of takken hoort niet in de korven thuis.

Spelregels bladbakken

  • Bladbakken zijn alléén bedoeld voor blad, niet voor tuinafval zoals takken, coniferen en overige gerooide plantenresten.
  • Het aanbieden van blad in de berm is niet meer toegestaan.
  • Blad dat toch in de bermen langs de weg wordt verzameld wordt niet op afroep opgehaald. Dit blad wordt opgeruimd tijdens de bladruim ronde óf aan het einde van het bladseizoen.
  • Bladbakken die geplaatst zijn door inwoners worden, indien goed bereikbaar voor de vrachtwagen, door de gemeente aan het eind van het bladseizoen geleegd.
  • Na het verwijderen van de bladbakken wordt het achtergebleven blad in één laatste ronde opgehaald. 
  • De bladbakken worden alleen binnen de bebouwde kom geplaatst op plaatsen waar (veel) bomen staan. 
  • De bladbakken worden op de, voor de vrachtwagen meest bereikbare en veilige locatie geplaatst. Het is niet toegestaan de bladbakken te verplaatsen of om te draaien.
Bladbakken

Locatie van de bladbakken in Anloo

De bladbakken worden één keer per week geleegd en worden weer opgehaald in februari 2022.

Heeft u nog vragen over het inzamelen van het blad? Dan kunt u contact opnemen met Klanten Contact Centrum van de gemeente Aa en Hunze via telefoonnummer 14 0592.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.