Drentse Dorpendag op 29 oktober

Over een week is het zover. Dan organiseert BOKD voor het eerst een Drentse Dorpendag! Drentse dorpen en dorpshuizen tonen die dag wat ze met eigen kracht van de grond krijgen. Een duurzaam dorpshuis, snel internet, een eigen dorpsbos of een loket voor zorg en welzijn. Het zijn maar enkele van de projecten die actieve en ondernemende dorpen en dorpshuizen zoal organiseren. Tijdens de Dorpendag vertellen initiatiefnemers uit de dorpen zelf hoe ze tot deze prachtige projecten zijn gekomen.

Het dorp Hooghalen vormt het decor van deze dag. Sprekers uit alle hoeken van Drenthe zullen hun verhaal vertellen. Daarnaast zijn er enkele inspirerende colleges te volgen. Bekijk hier het programma en de sprekers. 

Het programma in vogelvlucht:

10.00 – 10.15 uur  Ontvangst met koffie in ’t Haoler Hoes

10.15 – 11.00 uur  Welkomstwoord en forumgesprek *

11.00 – 12.00 uur  Start ochtendprogramma met inspiratiesessies, colleges en debatten

12.00 – 13.00 uur  Lunch en infomarkt

13.00 – 13.30 uur  Kennisquiz met mooie prijzen

13.30 – 15.30 uur  Start middagprogramma; inspiratie, colleges en debatten

15.30 uur               Afsluitende borrel

* Het forumgesprek is met bijdragen van BOKD voorzitter Jofien Brink, gedeputeerde Henk Brink en wethouder gemeente Midden-Drenthe Emco Dolving. Dagvoorzitter is Eric van Oosterhout. 

Aanstaande maandag zal het programma in detail bekend gemaakt worden. Je bepaalt op de dag zelf waar je aan deel wilt nemen.

Meld je snel aan via de website van BOKD. Daar staat ook meer informatie over het programma. De dag is vrij toegankelijk voor iedereen die betrokken is bij de leefbaarheid van het Drentse platteland, dus niet alleen voor dorpsbelangen en dorpshuizen. 

Meer informatie is op te vragen via Alle Postmus, coördinator Dorpendag via 06-23131297 of a.postmus@bokd.nl

Datum & tijd 29 oktober van 10.00 tot 15.30 uur

Locatie ‘t Hoaler Hoes, Hooghalen

Meer informatie over de dag, klik hier 

Direct aanmelden (vóór 27 oktober), klik hier

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.