Etstoeldag ook volgend jaar weer een feest?

Ook dit jaar kijken we terug op een zeer geslaagde Etstoeldag 2016. Zo’n 4000 mensen kwamen zaterdag 20 augustus naar Anloo om te genieten van de tot leven gebrachte rechtspraak en de historische jaarmarkt. Dankzij het mooie weer genoot ieder van eten en drinken zoals dat in de 17de eeuw ook werd genuttigd. Het dorp Anloo liet zich weer van zijn beste kant zien! De reacties van het publiek, die ook in een uitzending van RTV Drenthe waren te zien, waren verrast en lovend.

etstoel-nieuwsbrief-nov-2016

Maar wordt er in 2017 ook weer een Etstoeldag gehouden? Het bestuur van de stichting Etstoel Anloo heeft daarover zorgen. Na dertig jaar is het evenement zo groot geworden dat het voor de beschikbare vrijwilligers een te zware belasting geworden is. Bovendien wil een aantal bestuursleden het stokje overdragen aan nieuwe, jonge mensen.

Daarom doet het bestuur van de stichting nu een beroep op de bevolking van Anloo en de omliggende dorpen. Om het evenement voort te kunnen zetten, zijn zo’n twintig nieuwe bestuurs- en commissieleden nodig die zich actief willen inzetten voor de Etstoeldag. Voor diverse taken zoeken we commissieleden, die de zorg voor een onderdeel van het evenement op zich willen nemen, waardoor de werklast van het bestuur kan verminderen. Verder streeft het bestuur naar de instelling van zelfsturende groepen. Van de nieuwe commissieleden wordt gevraagd vanaf mei tot en met augustus wekelijks enkele uren mee te werken aan de voorbereiding en de uitvoering van de Etstoeldag.

Het bestuur beraadt zich ook over de vraag of voortzetting in afgeslankte vorm mogelijk is. Daarbij zal de kerk vanzelfsprekend centraal blijven staan, maar wellicht kan op een andere wijze de geschiedenis van kerk, dorp en provincie tot leven worden gebracht.

Hoe dan ook: enthousiaste vrijwilligers zijn nodig om de Etstoeldag te blijven opvoeren. Graag leggen de bestuursleden uit voor welke werkzaamheden wij op zoek zijn naar nieuwe krachten.  Contactpersoon is Janny Scholtens, 0592 272628.

 

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.