Feest van de Geest

Eens in de twee jaar verbindt het Feest van de Geest het Pinksterfeest, beeldende kunst en architectuur van kerkgebouwen tot een landelijke kunstzinnige ervaring. Ook in onze regio, Groningen/Noord-Drenthe, doen 21 kerken en 27 kunstenaars mee; van Appingedam tot Borger en van Den Andel tot Rolde. Professionele kunstenaars exposeren nieuw gemaakt werk geïnspireerd door de verbintenis van het pinksterfeest en de architectuur van het kerkgebouw, waarbij zij geleid worden door het thema van dit jaar: ‘Levensadem’. In allerlei disciplines, zoals schilderen, beeldhouwen, keramiek, monumentale kunst, textiel, etc. zullen zij in hun creativiteit en werken ons verrassen en doen verwonderen.

In onze eigen kerk, de Magnuskerk, zal het echtpaar Kees en Alie Evertse (schilderijen en beeldhouwwerken) een specifiek werk creëren; we zijn enorm nieuwsgierig en laten ons verrassen.
Noteer alvast in uw agenda: Feest van de Geest, 10 (Hemelvaart), 12, 13 mei en 19, 20 (Pinksteren), 21 mei.

Deze beide lange weekeinden worden extra leuk met een fiets- of autotocht langs de andere kerken in de directe omgeving: Borger, Rolde, Vries, Zuidlaren en Noordlaren. U bent meer dan welkom en de toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt echter wel op prijs gesteld.
Alle info over Feest van de Geest vindt u op de website www.feestvandegeest.nl

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.