Fietspaden krijgen opknapbeurt

De provincie Drenthe streeft ernaar om dé fietsprovincie van Nederland te worden.
Die titel had de provincie ooit, maar raakte die helaas kwijt.

Het fietspad Anloo – Eext na een flinke regenbui.

Om deze eervolle vermelding wederom te verkrijgen heeft de provincie onder de noemer “Kwaliteitsimpuls Fietsinfrastructuur Drenthe” plannen ontwikkeld voor kwaliteitsverbetering, versterking én het in stand houden van het fietspadnetwerk. Vooral de fietspaden van de gemeente Aa en Hunze krijgen een opknapbeurt.  

Ter bevordering van het recreatief en sportief gebruik is het wenselijk dat deze slag wordt gemaakt. Daarbij is ook rekening gehouden met het feit dat onze kinderen via deze paden naar school fietsen en dat steeds meer bewoners de fiets voor woon-werkverkeer gebruiken.

Zoals u weet heeft de vereniging Dorpsbelangen regelmatig contact met de gemeente Aa en Hunze. Na intensief contact met de ambtenaar van Verkeer en Vervoer over de verkeersveiligheid en de kwaliteit van de voorzieningen, is recent gebleken dat in het kader voor voornoemde plannen de de fietspaden Anloo – Eext (zandpad/Evertsbos) en Anloo – Annen (Strubben/Kniphorstbos) worden aangepakt.

De bedoeling is om beide fietsroutes over de gehele lengte te voorzien van een betonverharding met een breedte van 2 meter.

De werkzaamheden beginnen al in november/december van dit jaar.

Wij zijn benieuwd hoe een en ander vorm gaat krijgen en houden vinger aan de pols.

Dorpsbelangen Anloo.

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.