Help de voedselbank

De voedselbank levert een bijdrage aan de vermindering van (verborgen) armoede en verspilling in Nederland. Voor mensen die door allerlei omstandigheden tijdelijk te weinig geld overhouden om van te leven, zijn wekelijks voedselpakketten beschikbaar voor een periode van maximaal drie jaar. Medewerkers van de voedselbank bezoeken afnemers van pakketten tweemaal per jaar thuis om hun situatie in te schatten en om hen te helpen in gezonder financieel vaarwater terecht te komen.

Steeds meer winkeliers staan hun overschotten op non-profit basis af aan de voedselbank, zodat er geen goede etenswaren verspild hoeven worden. Maar om iedereen te kunnen helpen die beneden de armoedegrens leeft, is meer nodig.

Al enkele jaren zamelt de diakonie van de Magnuskerk daarom samen met kerken in Zuidlaren levensmiddelen in voor de voedselbank. Wilt u ons helpen?

Onze eerstvolgende inzameling is op vrijdagavond 7 oktober van 18.30 tot 19.30 uur bij de Magnuskerk. Alle (wat langer houdbare) producten zijn welkom, behalve alcoholhoudende dranken en levensmiddelen die je in de koelkast moet bewaren.

 

De volgende inzamelingen zijn op de vrijdagen 11 november en 9 december van 18.30-19.30 bij de Magnuskerk.

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.