Homanshof gaat sluitenDe Homanshof is een achttiende-eeuwse Saksische boerderij in Anloo. Dit rijksmonument is een van de toegangspoorten van Nationaal Park Drentsche Aa. In de boerderij is een informatiecentrum van Staatsbosheer gevestigd. Daar kun je alles te weten komen over natuur, landschap en recreatie in het Drentsche Aa-gebied en Hondsruggebied. In de naastgelegen eenvoudige boerenschuur vind je een sfeervol ingerichte theeschenkerij.

Staatsbosbeheer heeft de vereniging Dorpsbelangen Anloo laten weten dat ze het informatiecentrum en theeschenkerij aan de Lunsenhof gaan sluiten.  Staatsbosbeheer is met de gemeente Aa en Hunze in gesprek over een nieuwe bestemming van het pand.

Als aanwonenden vinden we het jammer dat de museum functie en de Theeschenkerij dreigen te verdwijnen, althans op deze historisch mooie plaats. Er hebben inmiddels gesprekken plaatsgevonden met Staatsbosbeheer en de gemeente, alsmede met de Vereniging Dorpsbelangen en de Historische Vereniging Anloo.

Mede naar aanleiding daarvan vragen wij ons af of er Anloo-ers zijn die samen met ons naar andere invulmogelijkheden in de Homanshof willen kijken of misschien wel met (ondernemers) ideeën rondlopen omdat er nu een kans ligt om ze te verwezenlijken.
Wij hebben in elk geval ideeën maar samen sta je sterker! Mocht je ideeën of zelfs al plannen hebben, wil je dan z.s.m. met ons contact opnemen?

Hartelijke groet,

Susan Oldenbeuving (susan@beuvingstee.nl)
Lucienne van der Boor (luciennevanderboor@gmail.com)

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.