Informatie-avond over nieuwe voorstelling PeerGrouP

peergroupDit jaar bestaat het Gedachtenplan Drentsche Aa 50 jaar. Dankzij het Gedachtenplan is het historische beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa bewaard gebleven. Waar elders beken werden rechtgetrokken, afwateringskanaaltjes werden gegraven en akkertjes en weilanden werden opgeslokt in grote ruilverkavelingsprojecten, mocht de Drentsche Aa zijn gang blijven gaan.

De PeerGrouP haakt aan bij het jubileumjaar en brengt ieder seizoen een nieuwe voorstelling op een bijzondere plek in het Drentsche Aa gebied. Komende najaar, van 16 september t/m 3 oktober, is dat Vogelvlucht, te spelen op het veld naast het dorpshuis De Gasterije in Gasteren.  Vogelvlucht is een tragikomische en beeldende voorstelling over vogels en vogelaars. Drie mannen, een jonge boerenzoon die ornitholoog wil worden, zijn vader die achteruitboert en zijn opa, een ‘agri-pensionado’, nemen ons mee in de wondere wereld van kneu, geelgors en pestvogel. Een belangrijk onderdeel van de voorstelling is muziek en choreografie. In de choreografie worden de vogels zichtbaar: de zwerm in een grote beweging over het veld, het baltsgedrag in een teder duet, een zeldzame vogel gevolgd door talloze bewonderaars met verrekijkers en fototoestellen.

Voor de inwoners van Anloo, Anderen en Gasteren is er op maandag 11 mei a.s. een informatie-avond in de Gasterije. Inloop vanaf 19.30 uur, start 20.00 uur.

Voor meer informatie: www.peergroup.nl

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.