Magnuskerk luidt noodklok vanwege klimaat

Op zaterdag 1 december zal de Magnuskerk in Anloo de noodklok luiden van 2 minuten voor 12 tot 12 uur. Op de vooravond van de internationale klimaattop in Polen (COP24) in december willen we de aandacht trekken van zowel onze politiek leiders als burgers om vaart te maken met de transitie naar een duurzame wereld. 

Greenpeace heeft alle kerken, moskeeën, gemeentehuizen en carillons uitgenodigd mee te doen aan deze actie. Greenpeace voert het hele jaar door actief campagne voor een groene en duurzame samenleving. Wij zien dat zowel burgers als politici steeds vaker opstaan voor een schone en veilige planeet.

Begin oktober verscheen het nieuwe rapport van IPCC, het klimaatpanel van de Verenigde Naties. Dit rapport maakt de balans op van de voortgang en toereikendheid van de collectieve inspanningen met betrekking tot het Klimaatakkoord van Parijs. Het rapport gaat specifiek in op scenario’s om onder de 1.5 graad Celsius opwarming van de aarde te blijven. Om onder de 1.5 graad Celsius te blijven, zullen regeringen wereldwijd hun klimaatbeleid moeten aanpassen en zo snel mogelijk uitvoeren. Het is twee voor twaalf. Het is tijd om in actie te komen.

Daarom zal de Magnuskerk, als Groene Kerk, de noodklok luiden voor het klimaat. Ook de kinderen van OBS Anloo zullen de klok luiden om mee te helpen de temperatuur op de aarde niet verder te laten oplopen. Wij willen de urgentie om gevaarlijke klimaatverandering tegen te gaan benadrukken en de klokken in Nederland op ‘2 voor 12’ zetten. Tegelijkertijd willen we de boodschap meegeven dat het nog niet te laat is. We kunnen opwarming van de aarde tegengaan, vertragen en zeker niet richting 2 graden laten gaan. Maar dan moeten we nu actie ondernemen als maatschappij. En daar doet de Magnuskerk aan mee!

Magnuskerk Anloo

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.