Paasvuur Anloo 27 maart 2016, eerste (!) paasdag dus

Ook dit jaar is de organisatie van het paasvuur weer in handen van de Vereniging Dorpsbelangen. Het paasvuur vindt net als vorig jaar plaats aan de Schipborgerweg. ​In tegenstelling tot voorgaande jaren is op veler verzoek het Paasvuur dit jaar georganiseerd op 27 maart, Eerste Paasdag!​

De afspraken voor het storten van het materiaal zijn als volgt:

    • Storten van het materiaal mag vanaf vrijdag ​25 maart om 9.00 uur. 
    • Er mag alleen organisch, niet met verf en oliën en dergelijke behandeld, materiaal gestort worden.
    • Er mogen geen materialen als autobanden, asbest e.d. aangetroffen worden.
    • De gemeente zal voordat het paasvuur ontstoken wordt, de bult weer controleren. 

Als er zich in de paasbult niet toegestane materialen bevinden, kan het paasvuur niet ontstoken worden!

Om het één en ander in goede banen te leiden kunt u op vrijdag 25 maart ​en zaterdag 26 maart ​van 9.00 – 16.00 uur storten. Hierbij is toezicht aanwezig.

PaasvuurNet als vorig jaar is er ook een fakkeloptocht voor kinderen vanaf groep 3. De kinderen die het leuk vinden om hier aan mee te doen verzamelen zich Eerste Paasdag om 19.30 uur op het gemarkeerde stuk dat naar de paasbult loopt.​ Ze brengen een zelfgemaakte fakkel mee. Tuinfakkels zijn niet toegestaan in verband met lek- en dus brandgevaar! Als de fakkels door het bestuur van Dorpsbelangen zijn gecontroleerd op veiligheid zal het bestuur de fakkels van brandstof voorzien. Als iedereen er is worden de fakkels aangestoken en lopen we in een rustig tempo naar de paasbult. De ouders zien er op toe dat er, ter bescherming van de kinderen met de fakkels, onderling voldoende afstand is. We vormen na de tocht een halve kring rondom de paasbult. Zodra Christiaan Bokemeijer het startsignaal heeft geblazen, gooien de kinderen de fakkels tegelijkertijd in de paasbult. Als de fakkel er éénmaal in ligt dan blijf hij er in liggen. De ouders blijven tijdens de optocht verantwoordelijk voor de kinderen. We gaan er dan ook vanuit dat er voor ieder kind een begeleider meeloopt.

In het Dorpsnieuws is een ontwerptekening van een fakkel bijgevoegd. De handleiding is voor de ouders een goede aanwijzing om een veilige fakkel te maken. Het bestuur wil de minimum leeftijd voor het dragen van een fakkel, dat is vanaf groep 3, i.v.m. de veiligheid strikt handhaven. Tijdens het paasvuur zorgt Ver. Dorpsbelangen voor een kraampje waar iedereen gratis een kopje koffie/thee en een plakje koek/cake kan halen. Voor de kinderen is er limonade.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.