Paasvuur a.s. zondag 1 april

Het paasvuur is dit jaar op 1 april 2018, eerste paasdag! De organisatie is weer in handen van de Vereniging Dorpsbelangen. Het vindt net als vorig jaar plaats aan de Schipborgerweg. 
Storten van het snoeiafval mag op vrijdag 30 maart en zaterdag 31 maart van 9.00– 16.00 op de daarvoor duidelijk aangegeven plaats.
Hierbij is toezicht aanwezig! Volgt u alstublieft de aanwijzingen van de toezichthouders op.
  • Er mag alleen organisch, niet met verf en oliën en dergelijke behandeld materiaal gestort worden.
  • Er mogen geen materialen als autobanden, asbest, spijkers e.d. aangetroffen worden. 
  • De gemeente zal voordat het paasvuur ontstoken wordt, de bult weer controleren. Als er zich in de paasbult niet toegestane materialen bevinden, kan het paasvuur niet ontstoken worden!  
Net als vorig jaar is er een fakkeloptocht voor kinderen vanaf groep 3. De kinderen die het leuk vinden om hier aan mee te doen verzamelen zich eerste paasdag om 19.30 uur op het gemarkeerde stuk dat naar de paasbult loopt. Ze brengen een zelfgemaakte fakkel mee. Tuinfakkels zijn niet toegestaan in verband met lek- en dus brandgevaar! Zie voor het maken van een fakkel, bijgaande tekening. 
 
Als iedereen er is worden de fakkels aangestoken en lopen we in een rustig tempo richting de paasbult. De ouders zien er op toe dat er, ter bescherming van de kinderen met de fakkels, onderling voldoende afstand is. We vormen een kring rondom de paasbult.
Zodra Christiaan Bokemeijer het startsignaal heeft geblazen, gooien de kinderen de fakkels tegelijkertijd in de paasbult. Als de fakkel er eenmaal in ligt, moet hij er in blijven liggen. De ouders blijven tijdens de optocht verantwoordelijk voor de kinderen. We gaan er dan ook vanuit dat er voor ieder kind een begeleider meeloopt. Het bestuur wil de minimum leeftijd voor het dragen van een fakkel, dat is vanaf groep 3, i.v.m. de veiligheid strikt handhaven. Tijdens het paasvuur zorgt Vereniging Dorpsbelangen voor een kraampje waar iedereen gratis een kopje koffie of thee en een plakje koek of cake kan halen.
Voor de kinderen is er limonade. 
 
Tot zondag 1 april!
Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.