Paasvuur eerste paasdag

Het paasvuur is dit jaar op zondag 21 april 2019, eerste paasdag. De organisatie is weer in handen van de Vereniging Dorpsbelangen. Het paasvuur vindt plaats aan de Schipborgerweg.

Storten

De afspraken voor het storten van het materiaal zijn als volgt. Storten van het materiaal mag vanaf vrijdag 19 april om 09.00 uur op de daarvoor duidelijk aangegeven plaats.

  • Er mag alleen organisch, niet met verf en oliën en dergelijk behandeld materiaal gestort worden.
  • Er mogen geen materialen als autobanden, asbest e.d. aangetroffen worden.
  • De gemeente Aa en Hunze zal voordat het paasvuur ontstoken wordt, de bult controleren.

Als er zich in de paasbult niet-toegestane materialen bevinden, dan kan het paasvuur niet ontstoken worden!

Om alles in goede banen te leiden kunt u op vrijdag 19 april 2019 en zaterdag 20 april 2019 van 09.00 uur tot 16.00 storten. Hierbij is toezicht aanwezig. Volg alstublieft de aanwijzingen van de toezichthouders op.

Fakkels

Net als de afgelopen jaren is er een fakkeloptocht voor kinderen vanaf groep 3. De kinderen, die het leuk vinden om hier aan mee te doen verzamelen zich eerste paasdag om 19.30 uur op het gemarkeerde stuk dat naar de paasbult loopt. Ze brengen een zelfgemaakte fakkel mee. Tuinfakkels zijn niet toegestaan in verband met lek- en dus brandgevaar. Als iedereen er is worden de fakkels aangestoken en lopen we in een rustig tempo richting de paasbult. De ouders zien er op toe dat er, ter bescherming van de kinderen met de fakkels, onderling voldoende afstand is. We vormen een halve kring rondom de paasbult. Zodra Christiaan Bokemeijer het startsignaal heeft geblazen, gooien de kinderen de fakkels tegelijkertijd in de paasbult. Als de fakkel er eenmaal in ligt, moet hij er on blijven liggen. De ouders blijven tijdens de optocht verantwoordelijk voor de kinderen. We gaan er dan ook vanuit dat er voor ieder kind een begeleider meeloopt.

Het bestuur handhaaft, in verband met de veiligheid, de minimum leeftijd vanaf groep 3 strikt!

Tijdens het paasvuur zorgt Vereniging Dorpsbelangen voor een kraampje waar iedereen gratis een kopje koffie of thee met een plakje koek of cake kan halen. Voor de kinderen is er limonade.

Zie voor het maken van een fakkel, onderstaande tekening:

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.