Schoolmoestuin Anloo

In 2018 is door Anloo Vergroent, in samenwerking met de school, bij het sportveld achter de school een moestuin aangelegd, alsmede een zoemtuin voor vlinders, bijen en insecten. Begin dit jaar is daar een klein voedselbosje bijgekomen met appel- en perenbomen, een moerbeiboom en diverse bessenstuiken.

Voor de allerkleinsten zijn er dit jaar speciale bakken gemaakt, waarin ze hebben gezaaid en geoogst. Iedere dinsdagmiddag na schooltijd werken de kinderen van de moestuingroep met veel enthousiasme in de tuin; er wordt gezaaid, geplant, gewied, veel water gegeven en natuurlijk geoogst.

De kinderen hebben nu vakantie, maar wij als vrijwilligers van de moestuin zijn ook in de vakantie iedere dinsdagmiddag van 15.00 uur tot 16.00 uur op de moestuin aanwezig. Want de tuin groeit door, ook in de vakantie. Iedereen is van harte welkom om dan langs te komen, om kennis, plantjes of oogst te delen, of gewoon een kijkje te nemen. We hopen dat ook de kinderen, als ze niet op vakantie zijn, langskomen (met papa, mama, opa of oma) om te oogsten uit hun tuin.

Wij vinden het gezellig als je langskomt en zorgen voor een kopje (kruiden)thee.

De moestuingroep, Jennie, Brigitte, Marieke, Elsje en Janny

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.