Wegwerkzaamheden in Anloo

De komende weken vinden er op diverse plaatsen in Anloo werkzaamheden aan de wegen plaats. Op deze pagina leest u de actuele informatie over de planning, locaties, omleidingen, enzovoorts. Deze pagina zal steeds zo goed mogelijk worden geactualiseerd.

‘Punaises’ op kruisingen

De kruisingen in de Esweg en Lunsenhof worden voorzien van een zogenaamde ‘punaise’. Deze cirkelvormige verhoging in het kruisingsvlak wordt uitgevoerd in een afwijkende gele klinkerverharding.

Het betreft de kruisingen:

  1. Lunsenhof – Doornakkers
  2. Lunsenhof – Esweg
  3. Esweg – Doornsakkers
  4. Kerkbrink – Schipborgerweg

De werkzaamheden, die namens de gemeente uitgevoerd worden door Wegenbouw Fuhler BV uit Emmen, vinden plaats vanaf maandag 27 november 2017.  Gestart wordt met de aanpassing van de kruisingen zoals bovenstaand genummerd. Per kruising wordt gerekend op circa 3 dagen uitvoering. Alle werkzaamheden zullen voor het einde van dit jaar zijn afgerond.

Tijdens de werkzaamheden zijn de kruisingen één voor één afgesloten voor het doorgaande verkeer. Dit geeft voor de omwonenden enige overlast. De woningen blijven echter goed bereikbaar. Ook de Doornakkers blijft, of via de ene aansluiting of via de andere, goed bereikbaar.

De uitvoering op de kruising Kerkbrink – Schipborgerweg gaat zo veel mogelijk zonder afsluiting voor het verkeer. In de berm worden rijplaten gelegd zodat het doorgaande verkeer naar Schipborg langs de werkzzamheden kan rijden.

Wegversmalling met drempel in Annerweg

Ter hoogte van de ABZ zal in de Annerweg een wegversmalling worden aangebracht, voorzien van een verkeersdrempel. Het doel hiervan is o.a. om de fietsoversteek op die plek veiliger te maken. De versmalling wordt uitgevoerd in asfalt.

Voor de uitvoering hiervan is het noodzakelijk om de gehele rijbaan af te sluiten voor het verkeer. Deze werkzaamheden, die namens de gemeente uitgevoerd worden door Wegenbouw Fuhler BV uit Emmen, vinden plaats vanaf dinsdag 12 december t/m donderdag 14 december 2017.

De afsluiting zal wel de nodige overlast geven. Doorgaand verkeer van en naar Annen en de N34 is niet mogelijk. Het fietspad blijft wel toegankelijk voor (brom)fietsers.

De omleidingen zien er als volgt uit:

Vanuit de richting Annen:

  • Anloo en Gasteren via N34 – Zuidlaren – Schipborg
  • Assen via N34 – Gieten – N33

Vanuit de richting Assen/Gasteren:

  • Annen en N34 via Anderen – Gieten – N34

De afsluiting heeft ook gevolgen voor de buslijnen van Q-Buzz. Zij hebben aangegeven dat lijn 51 via Zuidlaren en Schipborg naar Anloo gaat rijden, om daarna de weg te vervolgen richting Gasteren en Assen v.v.

Inzet is om de overlast voor aanwonenden en het verkeer zo kort mogelijk te laten zijn. De hulpdiensten e.d. zijn van de stremming en de werkzaamheden op de hoogte gebracht.

Reacties gesloten