Zes dorpen slaan handen ineen voor glasvezelnet

Begin dit jaar zijn zes dorpen uit het stroomdalgebied van Aa en Hunze gestart met een onderzoek naar de interesse onder zijn inwoners naar een eigen glasvezelnetwerk. De gezamenlijke werkgroep, gesteund door de verenigingen Dorpsbelangen uit de dorpen Anloo, Gasteren, Oudemolen, Schipborg, Taarlo en Zuidlaarderveen, presenteert zich onder de naam “Glas van Aa tot Hunze”. Inmiddels is ook Annen een interessepeiling aan het voorbereiden. Als deze positief uitpakt willen ook zij zich wellicht bij deze werkgroep aansluiten.

Het besef begint steeds meer door te dringen dat snel internet met toekomstperspectief alleen maar mogelijk is met een volwaardig glasvezelnetwerk tot in huis. Helaas zijn de commerciële bedrijven niet erg happig om dit ook in de kleine dorpen en het buitengebied te realiseren. Zelf doen is dus de enige mogelijkheid: een initiatief vanuit de bevolking, gesteund door de gemeenten en de Provincie. Dat het aanleggen van een glasvezelnetwerk in eigen beheer niet zonder slag of stoot gaat lukken zal duidelijk zijn. Steun en medewerking van zoveel mogelijk inwoners is daarom van groot belang. Inmiddels hebben 19 inwoners van de genoemde dorpen er met z’n allen de schouders onder gezet. Er is een werkgroep gevormd en de provincie heeft subsidie beschikbaar gesteld voor onderzoek en communicatie; er zal o.a. een eigen website worden gemaakt. Binnenkort wordt opdracht gegeven voor een analyse van de technische mogelijkheden in dit gebied.  En dat alles onder het motto: “het Stroomdal versnelt”.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Henk Sol, kerngroeplid namens Anloo, via mail solhenk@gmail.com of telefoon 06 21 59 01 07.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.