Anloo – Schipborg

Deze wandelroute van 17 km start en finisht bij de Homanshof in Anloo, het voormalige informatiecentrum van Staatsbosbeheer. De route gaat via natuurgebied Kniphorsterbos-Strubben ten Noorden van Anloo. Het gebied kenmerkt zich door afwisselend bos, zandverstuiving en heide. Tevens twee hunebedden en een zestigtal grafheuvels. Fijne kleine kronkelende bospaadjes.

Via het voormalig militair oefenterrein, waarvan de resten nog te zien zijn, gaat het richting Schipborg. Hierbij passeer je het prachtig gelegen Restaurant de Drentse AA.  Bij Zeegse gaat de route om het unieke ven ‘Siepelveen’.  Daarna gaat het verder via een deel van het Pieterpad,  waarbij je de kenmerkende uitzichten hebt van het stroomdal van de Drentse AA. Mooie doorkijkjes over het glooiende landschap. Dan verder via het meanderende ‘Oudemolense diep’ naar de ‘Gasterse duinen’. Van daar uit terug naar Anloo.

Klik hier om doorgestuurd te worden naar de site www.wandelvanuit.nl waar u de complete routebeschrijving vindt, aangevuld met foto’s en een te downloaden bestand.

Reacties zijn gesloten.