Getuigen gezocht: Woninginbraak Esweg te Anloo

De politie onderzoekt een woninginbraak in uw buurt. Misschien heeft u iets gezien of gehoord en is uw informatie relevant voor het lopende onderzoek. De inbraak is gepleegd op maandag 15 juli 2019 tussen 09:00 uur en 14:55 uur in de Esweg te Anloo.

Signalement: er is ‘s ochtends bij parkeerplaats aan de Esweg een wit klein autootje gezien met vermoedelijk Bulgaars kenteken.

Heeft u of één van uw huisgenoten:

  • Een persoon of personen gezien die zich mogelijk vreemd gedroegen en/of voldoen aan het signalement?
  • Verdachte voertuigen (auto’s, bromfietsen) gezien in de straat of in de omgeving?
  • Informatie/gegevens van andere getuigen die dit delict hebben gezien/gehoord?
  • Camerabeelden, foto’s en/of overige informatie die belangrijk kunnen zijn voor het onderzoek?

Als u iets is opgevallen waarvan u vermoedt dat dit te maken heeft met deze woninginbraak, neemt u dan direct contact op met de politie: klik hier. Alle informatie is welkom, ook details waarvan u misschien denkt dat ze niet belangrijk zijn! Als u de informatie anoniem wilt doorgeven kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 (gratis nummer).

Een inbraak voorkomen?
Ziet u iets verdachts in uw omgeving, een persoon of een auto? Noteer het signalement of het kenteken van de auto. Voor verdachte situaties kunt u altijd bellen met het alarmnummer 112. Voor meldingen waarbij de komst van de politie niet direct noodzakelijk is, belt u: 0900-8844.
Op de website van de politie en van het Politiekeurmerk Veilig Wonen vindt u tips om een woninginbraak te voorkomen.

Met vriendelijke groet,

Politie Aa&Hunze
Telefoon: 0900-8844

Opsporing verzocht

Zoals u waarschijnlijk al heeft gelezen of gehoord is een 76 jarige vrouw afgelopen weekend nabij Anloo slachtoffer geworden van een ernstig zedenmisdrijf. Hier werd gisterenavond aandacht aan besteed in het TV-programma ‘Opsporing Verzocht’. De politie vraagt uw medewerking: mocht u afgelopen weekend iets opgevallen zijn in de Strubben/Kniphorstbos, wilt u dan contact opnemen met de politie: 

https://opsporingverzocht.avrotros.nl/zaken/zaak/wandelaarster-76-slachtoffer-van-ernstig-zedenmisdrijf/

Want2Swing in de Speulkoel!

Op zaterdag 13 juli treedt Want2Swing op in De Speulkoel in Anloo. Deze spetterende big band -met maar liefst drie vocalisten – maakt de belofte meer dan waar. Tijd voor entertainment? Tijd voor Want2Swing Big band!

Want2Swing uit Assen is de enige bigband in Nederland die in een unieke bezetting van trompetten, trombones, saxofoons, ritme én drie vocalisten de bühne betreedt. De muziek is te typeren als vocale soul jazz met hier en daar een swingende toets latin en funk! Lekker om naar te luisteren, heerlijk om naar te kijken en perfect om op te bewegen.

Aanvang 19.30 uur. Entree € 10,-, voorverkoop Alldro Annen € 8,-.

Ontspanninngsyoga in Gasteren

Op 17 juni begint Gregor Niedlich met het geven van een ‘ontspanningsyoga’ in de Gasterije in Gasteren. Het doel van het rustige en beheerste beoefenen van een reeks yogahoudingen is om negatieve of zelfs pijnlijke voorkeurshoudingen en bewegingen op te heffen, die door eenzijdige alledaagse houdingen of chronische stress in het lichaam zijn ingesleten. De nadruk ligt derhalve op het gericht rekken en strekken van spieren, pezen en bindweefsel voor meer flexibiliteit en ruimte tussen wervels en gewrichten. Uit ervaringen die Gregor Niedlich zelf heeft opgedaan en door het geven van yogalessen bij Fysiofit in Zuidlaren, zijn deze oefeningen geschikt om hiermee blokkades in nek, schouder, rug en heup te verminderen of zelfs op te lossen. ‘Ontspanningsyoga’ helpt het ontwikkelen van een soepele, mobiele en open lichaamshouding en heeft een gunstige uitwerking op de kwaliteit van leven en daarmee op het gezond ouder worden. Het credo is om middels zachte en ontspannen oefeningen te bewegen naar een ontspannen lichaam.

De lessen vinden plaats in het Dorpshuis De Gasterije (Gagels 4, Gasteren) wekelijks van 9 tot 10 uur in de ochtend. U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier op www.niedlich.nl. Voor vragen kunt u bellen naar 06 55358032 of schrijven naar gregorniedlich@gmail.com.

Uitnodiging Koningsontbijt

Het Oranjecomité nodigt uit voor een ‘Koningsontbijt’ in het dorpshuis op Koningsdag, zaterdag 27 april van 9.00 tot 12.00 uur.

Er zal onder andere weer een Koningsquiz worden gehouden met leuke prijzen! Opgeven hoeft niet; een vrijwillige bijdrage voor de ‘Oranje activiteiten’ is heel welkom en kunt u tijdens het ontbijt deponeren in de melkbus.

We zien u graag allen op 27 april!

Geen paasvuur dit jaar

De Veiligheidsregio Drenthe heeft voor Drenthe fase 2 uitgeroepen in verband met de droogte. De gemeente Aa en Hunze heeft besloten om alle paasvuren in de gemeente af te lasten. Daarom vindt er dit jaar helaas geen paasvuur plaats in Anloo. Het afvalbrengpunt van de gemeente is vrijdagmiddag 19 april 2019 tussen 12.30 uur en 16.00 uur speciaal geopend voor het brengen van paasvuurtakken. Deze kunt u daar gratis afleveren. Het afvalbrengpunt is dan alleen geopend om paasvuurtakken te brengen.

Vereniging Dorpsbelangen Anloo wenst u fijne paasdagen.

Vereniging Dorpsbelangen Anloo

Jaarverslag IJsvereniging Allen Samen

Na de vorige jaarvergadering is er helaas geen ijs geweest. Even leek het er op dat we zouden kunnen schaatsen, maar doordat het ook ging sneeuwen had de ijsvloer geen schijn van kans.
Eind november zijn we begonnen met water op de baan pompen. Door de droge zomer heeft het bijna twee weken geduurd voor er genoeg water op lag. Een hoge stroomkostenpost helaas.

Zoals ieder jaar moet er natuurlijk wat aan het onderhoud van de ijsbaan gebeuren. Het gras moet kort gehouden worden. Dit doen we o.a. door het laten grazen van schapen en aan het eind van het seizoen de hele grasmat nog te maaien. Ook doen we ons best om de bossingel dicht te houden en door de droge zomer moesten er enkele bosjes bij geplant worden. Het wordt al een mooie dichte rij boompjes zodat we lekker beschut kunnen schaatsen.

Het bestuur is twee keer bij elkaar geweest en we hebben een vergadering gehad met de mannen van de KC.
Deze mannen zorgen voor de kantine met alles er op en er aan, zoals een lekker warme plek na het schaatsen waar je nog even kunt nagenieten onder het genot van warm of koud drinken en bijvoorbeeld een lekkere gehaktbal of stuk rookworst. Helaas voor hun ook geen goed jaar, want zij hebben natuurlijk geen omzet kunnen draaien.
Onze kosten worden gedragen door de donateurs. In november en december zijn we weer aan de deur geweest met de donateurskaarten en hebben we het donateurs geld geïnd.