Anloo Vergroent

Anloo vergroent is een initiatief van de bewoners van Anloo en de Magnuskerk. Samen willen zij in kleine stapjes aan duurzaamheid werken. De wedstrijd ‘Duurzaamste dorp van Aa en Hunze’, georganiseerd door de gemeente Aa en Hunze, vormde een extra uitdaging om aan de slag te gaan.

En dat heeft resultaat gehad: sinds januari 2018 mogen we ons het duurzaamste dorp van Aa en Hunze noemen. We gaan enthousiast door op de ingeslagen weg en hopen dat duurzaamheid in Anloo en de Magnuskerk straks niet meer weg te denken is!

 

Prijsuitreiking door Jacco Langebeeke, voorzitter van de jury. Foto Harry Tieleman.

 

 

 

 

 

 

 

 

De komende tijd hebben we onder andere plannen met 40 dagen vegetarisch eten, een dorps-school-moestuin, natuurvriendelijke inrichting van het Speulkoelbos en het zoeken naar kansen voor duurzaam energiegebruik. In ons maandelijks verschijnende krantje leest u er meer over.

Ook houden u via het dorpsnieuws en via www.anloo-info.nl op de hoogte.  Mail ons als u het persoonlijk via de e-mail wilt ontvangen.

Onze eerdere activiteiten:

Op 4 en 5 november 2017 hielden we een ‘Weekend met een groen randje’. Met de tegelijk gehouden gifvrije bloembollenactie gaf dat Anloo vergroent een vliegende start; er zijn bijna 2000 bloembollen geplant in het dorp. Op de natuurwerkdag in het Speulkoelbos is door een kleine 20 vrijwilligers flink wat werk verzet. De duurzame huizenroute werd goed bezocht en heeft mensen geïnspireerd hun huis duurzamer te maken. Ook voor de soepenproeverij en interviews met duurzame doeners was veel belangstelling.

Voor meer informatie, meedoen of doorgeven van ideeën:

Karin Elema: karin@bbkk.demon.nl of tel. 0592-769010 / 06- 46 67 17 22

Meyke Beekman: meykebeekman@yahoo.com of tel. 06- 41 30 60 97

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.