Anloo Vergroent

Anloo vergroent is een initiatief van mensen uit het dorp Anloo en de Magnuskerk. Samen willen we in kleine stapjes aan duurzaamheid werken.

Onder het motto ‘Anloo vergroent’ is een initiatiefgroepje aan het verkennen hoe we in Anloo aan duurzaamheid kunnen werken. In het groepje zitten Anloërs en leden van de Magnuskerk. In Anloo zijn al veel mensen betrokken bij het thema duurzaamheid. De Magnuskerk is sinds deze zomer Groene Kerk. Dat betekent dat ze telkens nieuwe passende stapjes in de duurzame richting gaat zetten. Ze wil graag kijken in hoeverre ze samen met het dorp Anloo kan ‘vergroenen’.

De wedstrijd ‘Duurzaamste dorp van Aa en Hunze’, georganiseerd door de gemeente Aa en Hunze, is een extra uitdaging om aan de slag te gaan.

Het plan is niet zozeer het duurzaamste dorp te worden, maar vooral dat duurzaamheid niet meer weg te denken is, en groeit.

Hoe?

Het idee is, samen te zoeken naar eenvoudige stappen die voor iedereen binnen bereik liggen. Daarbij hopen we dat er een blijvend groen geluid gaat rondzingen in Anloo. Er gebeurt al van alles, maar we weten het vaak niet van elkaar. We denken aan een vaste groene rubriek in of bij het dorpsnieuws en berichten op de websites van dorp en kerk. We delen ervaring en kennis, zodat we elkaar inspireren. Tenslotte hopen we regelmatig een project(je) op poten te zetten, dat een extra impuls geeft aan het geleidelijk vergroenen van Anloo.

We houden u via het dorpsnieuws en via www.anloo-info.nl op de hoogte.

Namens de initiatiefgroep, Karin Elema

Voor meer informatie, meedoen of doorgeven van ideeën:

Karin Elema: karin@bbkk.demon.nl of tel. 0592-769010 / 06- 46 67 17 22

Meyke Beekman: meykebeekman@yahoo.com of tel. 06- 41 30 60 97

 

Reacties gesloten