Oranjecomité

Het Oranjecomité organiseert de festiviteiten op Koningsdag en regelt de dodenherdenking in Anloo op 4 mei. Het comité bestaat uit vier inwoners van Anloo. De activiteiten worden georganiseerd voor inwoners van Anloo, Gasteren en Anderen.

De feestelijkheden op Koningsdag vinden plaats in het Dorpshuis en bij mooi weer achter school op het speelplein. Meestal wordt er een brunch georganiseerd in combinatie met spelletjes, prijsvragen of andere leuke activiteiten.

Op 4 mei wordt jaarlijks om 19.00 uur in het Evertsbos (tussen Eext en Anloo) de herdenking van de gevallenen in de Tweede Wereldoorlog gehouden. De herdenking vindt plaats bij het opgegraven onderduikerhol, waar door Vereniging Historisch Anloo een gedenkplaats is ingericht. Er is vaak grote belangstelling bij de herdenking, mede omdat de kinderen van de basisschool hierbij betrokken worden. De kinderen zorgen ervoor dat het monument goed onderhouden wordt. Ook wordt er door hen een gedicht voorgedragen, tijdens de herdenking. Daarnaast worden er diverse bloemstukken door burgers en nabestaanden van de gevallenen gelegd.

De activiteiten worden mogelijk gemaakt door vrijwillige bijdragen van inwoners van Anloo en andere bezoekers van de Koningsdag uit Anderen en Gasteren, en door sponsorbijdragen. Daarnaast stelt de gemeente Aa en Hunze jaarlijks een bedrag als subsidie beschikbaar, zowel voor de feestelijkheden als de herdenking.

Secretariaat:
Oranjecomité Anloo
p/a Bettie Boer, Anderenseweg 3, 9467 PG  Anloo
e-mail: beitske8@XS4all.nl

Previous Image
Next Image

 

 

Reacties gesloten